Eurobank Tekfen, Kuveytli Burgan Bank’a satıldı

Eurobank, Eurobank Tekfen’deki hisselerini 641 milyon liraya Kuveyt merkezli Burgan Bank’a sattı. Bankanın temelini 23 yıl kadar önce atan Tekfen Grubu ise bankadaki % 30 hissesini koruyor.

Banka 2001 yılında büyüme planlarını hayata geçirme ve birikimlerini ticari bankacılık alanına aktarma kararı aldı; bunun sonucu olarak aynı yıl içinde orta ölçekli bir ticari banka olan Bank Ekspres’i bünyesine kattı.

2006 yılında ise Tekfen Grubu bankanın stratejik bir ortak ile yoluna devam etmesi konusunda karar aldı ve bu karar ilişkin çalışmaların sonucunda Yunanistan’ın ikinci büyük bankası olan Eurobank EFG ile anlaşmaya varıldı.  Ocak 2008’den itibaren Eurobank Tekfen adı kullanılmaya başlandı.

Buna göre Eurobank EFG, Eurobank Tekfen’ın % 70 hissesine sahip olurken, Tekfen Grubu % 30’luk payla stratejik ortaklığını korudu. Eurobank EFG, Yunanistan ekonomisinin içinde bulunduğu borç krizi nedeniyle Türkiye’deki birimi Eurobank Tekfen’de sahip olduğu çoğunluk hisselerinin satışı için ön görüşmeler yaptığını Temmuz ayında açıklamıştı.

Eurobank Tekfen’deki % 29,26 hissesinin Eurobank EFG’ye ya da Eurobank EFG’nin satış anlaşması yapabileceği üçüncü kişilere devredilmesine imkan tanıyan bir sözleşmenin Eurobank EFG ile imzalandığını anımsatan Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez, ”Burgan Bank, Eurobank Tekfen’deki % 29,26 hisseyi de aynı fiyattan satın alabilir. BDDK üçüncü çeyreğin başına kadar onay verir diye düşünüyorum, o zamana kadar Burgan Bank’ın ek satış için zamanı var” bilgisini verdi.

Burgan Bank, Kuveyt’in en büyük yatırım şirketi olan KIPCO’nun ticari bankacılık faaliyetlerini yürütüyor.

Share

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.