Melek yatırımcılar dernek çatısı altında örgütleniyor

Ortak özellikleri yaptıkları girişimleri başarıya ulaştırarak sermayelerini kendi girişimleriyle elde eden melek yatırımcılar bugünlerde harıl harıl birlik çalışmaları yapıyor. Henüz yolun başında olan girişimcilerin işletmelerini büyütmeleri için sermaye sağlayan melek yatırımcılar, dernek çatısı altında örgütleniyor. Baybars Altunbaş başkanlığında, Alphan Manas, Yalçın Ayaydın, Gamze Cizreli, Adnan Akdemir ve Tansu Yeğen önderliğinde kurulacak olan dernek, girişimcilere daha geniş bir ağla destek sağlama imkanı yaratacak.

Bir dernek çatısı altında güçlerini birleştirecek olan melek yatırımcılar, illerde yer alan sanayi ve ticaret odalarının da işbirliği ile şehirlerde örgütlenerek melek yatırımcı ağı oluşturacak. Melek yatırımcılar dernekleşip, girişimcilerin temel sorunu olan finansman sıkıntısını aşmalarını sağlayarak daha fazla girişimciye ulaşmayı hedefliyor. Yaklaşık 5 yıldır melek yatırımcı olan ve dernekte onursal başkanlık yapması planlanan Alphan Manas, Amerika’da geçen yıl 250 bine yakın melek yatırımcının yatırım yaptığını söylüyor. Türkiye’de ise bu sayının 50’yi geçmeyeceğini aktaran Manas, kendilerine çok fazla başvuru olduğunu ancak hepsine yetişmenin mümkün olmadığını ifade ediyor.

Dernekle şehirlerde daha fazla melek yatırımcıya ulaşıp, öncelikle kendi illerinden çıkan girişimlere destek olunacağını belirten Manas, derneğin kurulmasının ardından federasyon için de çalışmaların başlayacağını aktarıyor.

9-15 Ocak 2011 tarihli 2011/2 sayılı Ekonomist dergisi

Share
2 comments
  1. melek yatırım derneği sıfırdan iş kurmak isteyenleremi yardımcı olacak yada mevcut işini büyütmek isteyene mi yardımcı olacak yada proje bazındamı bu konuya açıklık getirilmemiş. anladığım kadarıyla dernek halen türkiyede aktif hale geçirilmemiş. benimde uzun zamandır aklımda olan bir iş var yöresel hamur işlerinin yapıldığı bir lokanta açmak istiyorum hemde bunu zincir lokanta haline getirmek istiyorum ayrıca sadece yöresel peynirlerin satıldığı magazalarda (şarküteri) tarzı olabilir aklımda böyle bir düşünce daha var

  2. türkiyede bir çok sektörde sistem oturmamış dev destegi çok önemli kanunlar ve disipnin iş dünyasının ana temalarıdır bunlar olmadığı sürece çok gereksız zorluklar çıkar saygılarımla.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.