DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG, RAY SİGORTA HİSSELERİNİ SATACAK

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş, Ray Sigorta A.Ş. sermayesinde sahip olduğu ve şirketin sermayesinin yüzde 10’una karşılık gelen payını satacağını duyurdu.

Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan açıklamasında, daha önce muhtelif tarihlerde kamuya açıklama konusu yapılan ve Doğan Şirketler Grubu Holding ile Vienna Insurance Group AG’nin yatırım şirketi TBIH Financial Services Group N.V. arasında imzalanan 19 Mart 2007 tarihli ”Hisse Alım ve Hissedarlık Sözleşmesi” kapsamında  iştirakleri Ray Sigorta A.Ş’de geriye kalan ve Ray Sigorta A.Ş. sermayesinin yüzde 10’na karşılık gelen paylarının tamamı ile ilgili olarak  2011 yılında kullanılması öngörülen hisse satış opsiyonunun erken kullanılması ve söz konusu hisselerin tamamının Vienna Insurance Group AG’ye ve TBIH Financial Services Group N.V.’ye satılması hususunda bugün taraflar arasında anlaşma sağlandığı ve ”Hisse Satış Sözleşmesi” imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, Ray Sigorta A.Ş. sermayesinde sahip olunan ve Ray Sigorta A.Ş. sermayesinin yüzde 10’una karşılık gelen, 970.199.999 adet payın Vienna Insurance Group AG’ye  2 adet pay TBIH Financial Services Group N.V’ye olmak üzere tamamının [970.200.001 adet], 20 milyon 70 bin 149 dolar bedel üzerinden, nakden ve peşin olarak satılacağı, hisse satış işlemi sonrasında şirketin Ray Sigorta A.Ş. sermayesinde herhangi bir payının kalmayacağı bildirildi.

Nihai satış bedelinin, ilgili makamlardan alınacak onayı müteakiben, Ray Sigorta A.Ş’de devam eden sermaye artırımında şirketin iştirak payına isabet eden tutarın ve ayrıca bu tutar ile birlikte hisse devir bedeli tutarına (20.070.149 dolar) hisse devrinin tamamlanmasına (kapanışa) kadar geçecek sürede 12 aylık LIBOR üzerinden hesaplanacak vade farkı tutarının ilave edilmesi suretiyle tekrar hesaplanacağı ve kesinleştirileceği kaydedildi.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )

http://www.foreks.com

Share
One comment

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.