Limak Holding, Set Grup Holding Ve İştiraklerini 290 Milyon Euro’ya Satın Alıyor

Limak Holding, Italcementi’nin Türkiye’de faaliyetleri yürüttüğü Set Grup Holding ve holdingin Afyon Çimento dışındaki iştiraklerini borç ve nakitten ari olarak 290 milyon Euro’ya satın alma konusunda anlaşmaya vardı. Limak Holding ile Italcementi’nin alt kuruluşu olan Ciment Français arasında Ankara, Balıkesir ve Trakya  3 çimento fabrikası, Ambarlı öğütme tesisi ve çeşitli bölgelerdeki 13 hazır beton tesisini kapsayan satış sürecinin, Rekabet Kurulu’nun da onayı doğrultusunda 2011 yılı ikinci çeyreği içerisinde sonuçlandırılması hedefleniyor. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir satın almayla birlikte artık Batı bölgelerine de açılmaya başlayacaklarını, böylece İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerin yanı sıra Balıkesir ve Ambarlı tesisleriyle yurtdışına ihracatta büyük kolaylık yaşayacaklarını söyledi.

Satın almayla ilgili açıklama yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir şunları söyledi: “Limak’ın çimento sektöründeki tüm fabrikaları Doğu ve Güneydoğu’da bulunuyor. Ancak yeni satın almayla birlikte Batı bölgelerine de açılmayı hedefliyoruz. Böylece İstanbul ve Ankara gibi büyük metropollerin yanı sıra Balıkesir ve Ambarlı tesisleriyle yurtdışına ihracat imkanı sağlamış olacağız.”

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den ise satın almaya ilişkin ise şu açıklama yapıldı: “Limak Holding’in öncelikli yatırım alanları arasında yer alan çimento sektörü, 2010 yılında yaklaşık 4,5 milyar dolar cirosu ve 1 milyar dolar tutarındaki ihracatı ile Türkiye ekonomisi için son derece güçlü ve önemli yere sahip bir sanayi dalı haline gelmiştir. Reel büyümenin gerekliliğinin ve öneminin farkında olan grubumuz, Türk çimento sektörüne önemli yatırımlar yapmıştır. Limak Holding, 2000

yılında yaptığı ilk çimento yatırımı ile girdiği sektörde bugün Limak Kurtalan, Ergani, Gaziantep, Şanlıurfa, Bitlis ve Mardin olmak üzere 6 fabrika ile faaliyet göstermektedir. Ciment Français’e ait Set Grup Holding ve iştiraklerini satın alma anlaşması ile önemli bir yatırımı daha gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Set Grup ve iştiraklerinin Limak Holding’e dahil olması ile çimento sektöründe Limak Çimento Grubu’nun klinker kapasitesinin yılda 6 milyon tona, çimento kapasitesinin ise yılda 9 milyon tona ulaşacağını açıklayan Nihat Özdemir grup olarak hedeflerini ise şöyle açıklıyor: “Bundan sonraki hedefimiz yeni aldığımız tesislerin klinker kapasitesini yılda 8,5 milyon tona yükseltmektir. Bununla beraber yurt dışında da gerek satın almalar gerekse yeni tesisler kurarak büyümeye devam etmeyi planlıyoruz. Çimento sektöründeki istihdam sayımız ise bu satın almayla birlikte toplam 3000’e yükselecek.”

Limak Holding ile Ciment Français arasındaki satış sürecinin, rekabet kurulunun da onayı doğrultusunda 2011 yılı ikinci çeyreği içerisinde sonuçlandırılması hedefleniyor. Satın alma sürecinde Limak Holding’e Bank of America Merrill Lynch danışmanlık yapmıştır. EFG

İstanbul Menkul değerler yerel danışman olarak hizmet vermiş olup, satın almaya ilişkin tüm finansman münhasır olarak T.C. Halk Bankası A.Ş. tarafından sağlanmıştır.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )

Share

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.